Divine logo

Rudra Shiva

Rudra - Shiva
Om Namah Shivaya

Om Namah Shivaya is de meest potentiele en populaire mantra, welke in het hart ligt van de Veda's en Tantra, en word alom gebruikt in deze en andere variaties in de Himalaya traditie als ook door andere tradities. Terwijl er andere transcripties zijn van deze mantra, zullen de volgende concentraties en betekenissen tot Zelf-Realisatie leiden.

OM/AUM: De drie delen van Om (A-U-M) vertegenwoordigen de drie staten van bewustzijn. Wakker, dromend en diepe slaap. De drie niveau's algemeenheid, subtiel, oorzaakelijk en de drie niveau's van bewustzijn, onbewust, onderbewustzijn als ook de drie universele processen van komen, zijn en gaan. Absolute stilte in het verlegde van de drie niveau's is de stilte achter AUM. Het verwijst naar Tripura, diegene welke leeft in de drie "Steden "zoals in Mahamrityunjaya Mantra, als ook het licht waar in de Gayatri Mantra verwezen word.

Namah/Namaha: Aanbidding, hulde, respect. Niets is van mij (Als een individuele persoonlijkheid): alles is het uwe (Als de absolute werkelijkheid). De drie niveaus van AUM, de drie werelden algemeenheid, subtiel, oorzakelijk , samen met de drie staten van bewustzijn wakker, dromerig en diepe slaap, als ook de drie staten van bewustzijn, onbewust zijn, en onderbewustzijn zijn opzichzelf " niet van mij " als ook de werkelijke bezittingen van wie ik werkelijk ben. Waarlijk, "niets is van mij." Terwijl, alles, elke van deze triade is het "uwe" of van de ander als de Absolute werkelijkheid.

Shivaya/Shiva: Deze Absolute werkelijkheid dat de basis is van waar alles uit voort komt. Het is de "inkt", zo gezegt, dat niet gescheiden is van welke vorm ook welke manifest verschijnen als creatie van deze inkt. In de realisatie van dit, een ieder komt tot inzicht dat zij en of hij is een met deze Absolute realiteit. De Mahavakyas, de grootte uitdrukking, word gezien als Waarheid. Shiva (deze statische electrische grond, het quantum veld van oneindige mogelijkheden) en Shakti (het active en creatieve) worden gezien als een en dezelfde. Zij (Shakti), terwijl een met Shiva is bewust in een directe ervaring als diegen die een is met de drie werelde (Tripura) uitgekristaliseerd in Om (AUM).

De Vijf Heilige lettergreep: De Mantra heeft vijf lettergreep: na-mah-shi-va-ya (soms worden ze de zes heilige lettergrepen met Om inbegrepen). Dus het word de vijf delige lettergreep mantra genoemd of ook wel panchakshara (panch betekent vijf). Onder andere omstandigheden, deze vijf vertegenwoordigen de vijf elementen, aarde, water , vuur, lucht en ether. Dus de mantra leid tot bewustzijn in omgekeerde richting van manifestatie terug naar de bron waarvan de schepping uit is onstaan.

AUM Mantra

Gayatri Mantra

Maha Mrityunjay Mantra Mantra

Babaji Mantra

Om Namah Shivaya Mantra

Om Mani Padme Hum Mantra

Vorige pagina Terug Volgende pagina