Divine logo

Maha Mrityunjay-Mantra

De Maha Mrityunjaya Mantra is een gebed tot Lord Shiva voor bescherming tegen alle ziektes, armoede en vrees en dat hij ons zegent met voorspoed, een lange levensduur en goede gezondheid.

Lord Shiva wordt ook wel tryambakam, de drie-ogige, genoemd, omdat zijn derde oog geopend is door de kracht van boetedoening en meditatie. Het derde oog bevindt zich in de ruimte tussen de wenkbrauwen en is geopend als je spirituele bewustzijn ervaart.

Dus, als we bidden tot Lord Shiva, vragen we in feite zijn zege en hulp bij het openen van ons derde oog voor spirituele kennis.

De natuurlijke consequentie van deze bewustwording is dat we geleid worden in de richting van spirituele bevrijding en dat we bevrijding bereiken van de cycli van dood en hergeboren worden..

Het doel van het chanten van deze mantra is om spiritueel te “rijpen” zodat Lord Shiva ons kan bevrijden van onze gehechtheid aan alle materiele zaken die ons binden.

Deze mantra kan je helpen om je angst voor de dood te overwinnen.

De Maha Mrityunjaya Mantra is een grote tijdloze mantra, geopenbaard door het hart van het goddelijke voor het welzijn van allen.

OM TRIAMBAKAM YAJAMAHE

SUGANDHIM PUSHTI VARDANAM

URVARUKAMIVA BANDHANAN

MRITYOR MUKSHEEYA MAMRITAT OM

OM SHANTI SHANTI SHANTI

AUM Mantra

Gayatri Mantra

Maha Mrityunjay Mantra Mantra

Om Namah Shivaya Mantra

Om Mani Padme Hum Mantra

Vorige pagina Terug Volgende pagina