Divine logo

Lichtlichaam

Het lichtlichaam

De Merkaba, ook wel het lichtlichaam kan gelezen worden als een Geestelijk-stoffelijk omhulsel, de Heilige Graal - ook wel het fysieke voertuig - van de Heilige Geest/Spirit.

Hieronder een stukje tekst over de Merkaba:

De Mer-Ka-Ba is een kristallijn energieveld die specifieke geometrische vormen in elkaar verenigt en die rondom het menselijk lichaam een doorsnede heeft van 18 meter.

Wanneer je deze Mer-Ka-Ba activeert dan ontstaat er een dieper contact met jouw Hoger Zelf, het beschermt je wanneer de planeet door het punt van transformatie heen gaat en het geeft je meer kracht op ieder vlak van jouw leven. Je zult beter in staat zijn om anderen en jezelf te genezen. En wat het allerbelangrijkste is, het zal jouw innige verbinding met God weer voelbaar maken.

Zo`n 13000 jaar geleden wisten wij iets meer van onszelf maar zijn dat sindsdien totaal kwijtgeraakt. Wij wisten dat het geometrische energieveld rondom ons lichaam op een bepaalde manier actief gemaakt kon worden en dat die ook gekoppeld is aan onze manier van ademhalen.

Deze energievelden draaiden op bijna de snelheid van het licht rondom ons lichaam, maar ze gingen steeds langzamer draaien en na onze val in bewustzijn vielen ze tenslotte helemaal stil. Zodra deze velden weer geactiveerd worden en weer beginnen te draaien, dan wordt het een Mer-Ka-Ba genoemd en zijn toepassingen in deze Werkelijkheid van bestaan zijn onbegrensd. Het geeft ons een uitgebreider kennis van wie we werkelijk zijn, het brengt ons met hogere bewustzijnsniveaus in verbinding en herstelt ons geheugen voor wat de oneindige mogelijkheden van ons Zijn betreft.

Een gezond draaiende Mer-Ka-Ba is 15 tot 18 meter in doorsnede, en heeft ongeveer dezelfde vorm als van een `vliegende schotel`. Het woord Mer-Ka-Ba is uit drie kleinere woorden opgebouwd namelijk Mer=Licht, Ka= geest en Ba=Lichaam

De Mer-Ka-Ba is een tegengesteld draaiend lichtveld dat de geest en het lichaam tegelijkertijd beinvloedt.

Het is een voertuig dat geest en lichaam (of beeld van de werkelijkheid) van de ene wereld naar de andere wereld kan brengen. Of van de ene dimensie naar de andere dimensie. En eigenlijk is de Mer-Ka-Ba nog veel meer dan alleen dit, omdat het ook nog werkelijkheden kan creeren als zowel door werkelijkheden kan bewegen.

Liefde is het geheim. Er is op zijn minst een andere factor die zelfs belangrijker is dan de Mer-Ka-Ba en dat is de kennis en het inzicht en de beleving van Goddelijke Liefde.

Alleen door middel van Goddelijke Liefde, soms Onvoorwaardelijke Liefde genoemd, is de Mer-Ka-Ba in staat om een levend lichtveld te worden. Zonder deze Onvoorwaardelijke Liefde is de Mer-Ka-Ba niet meer dan een machine, en wel met zulke beperkingen dat het niet in staat zal zijn om de geest terug naar Huis te brengen, om de hoogste staat van bewustzijn te bereiken, daar waar geen niveaus meer zijn. nog een uitleg: omdat er zoveel evt. mogelijkheden zijn..en wat is/kan de juiste zijn? het licht, zonder te geloven! het licht, alleen mogelijk door geloven in god ect. volgens mij is het licht...liefde! zonder voorgeschreven regels, regels die vaak gebruikt worden, om macht te vergaren.

Picture Merkaba!

In het Egyptisch verwijst Mer naar een specifiek soort in dezelfde ruimte tegen elkaar in draaiende lichtvelden, Ka naar de individuele spirit en Ba naar het lichaam en de fysieke realiteit.

Merkaba's zijn een set tegen elkaar in draaiende lichtspiralen, met de vorm van een tetraeder. Een spiraal, de positieve elektrische, draait met de wijzers van de klok mee vanuit de Bron de levenskracht tot manifestatie, terwijl de andere, de negatieve magnetische, tegen de wijzers van de klok in de levenskracht weer terug naar de Bron laat stromen om vernieuwd te worden.

'De in en uitademing van God'.

Er zijn vele merkaba's op de verschillende niveau's van manifestatie.

In ons ontwikkelingsproces activeren we steeds meer merkaba's van een hogere dimensie van ons wezen.

Bron: Ronald Hainje

Het lichtlichaam is het gehele lichaam, niet alleen het fysieke, maar ook het emotionele, het mentale en het etherische lichaam. Om hiermee bewust om te gaan wordt steeds belangrijker omdat geemotioneerde gedachtekracht, door de verhogende energietrillingen, zich steeds sneller manifesteert. Het is immers niet prettig om met je onbewuste ongewilde creaties geconfronteerd te worden, als je die boodschap niet begrijpt.

De energie van de Heilige Geest is een prachtige energie waarmee weerstanden en/of blokkades van het keelchakra losgemaakt kunnen worden. Het is een geschenk om alle bittere ingeslikte woorden vrij te maken, en te kunnen communiceren vanuit eerlijkheid onder elkaar, vanuit oprechte Vergeving! Dan begrijpen we pas hoe belangrijk en heilzaam de oefening van Vergeving voor ons Zelf is. We kunnen immers pas anderen vergeven als we in staat zijn ons Zelf te vergeven! Door begrijpen, begrip, compassie en vergeving kunnen we de vastgezette energie loslaten. Als we deze, in ons lichaam vastgezette energie transformeren, door het weten dat we werkelijk niet een fysiek wezen zijn maar een lichtwezen, stoppen we met de identificatie van het fysieke waar al het lijden van het verliezen van en het idee dat het nooit meer terug komt, vandaan komt. Weet dat alles wat fysiek is ook eeuwig aanwezig is in de geestelijk-materiele wereld.

Zoals we inmiddels weten, of verondersteld worden te weten, is de mens een elektronisch wezen; anders zou men geen elektrocardiogram kunnen maken, waarbij de elektrische verschijnselen die bij elke hartslag optreden in kaart gebracht worden. Metatron, de hoogst geplaatste aartsengel, is de ontwerper van het fysieke voertuig waarmee de meeste mensen zich nog steeds identificeren.

Metatron is ook de drager van een bliksemschicht. Dit is naar mijn mening een verwijzing naar het Elektron waaruit Al dat Leeft is ontstaan. Een veel geraadpleegde naslagbibliotheek geeft er de volgende definitie van: een elektron is een van de elementaire deeltjes, het is het lichtste deeltje met een elektrische lading. De koele wetenschappelijke omschrijving krijgt een spiritueel karakter als we het ´lichtste deeltje´ omschrijven als het "meest Verlichte deel".

Vorige pagina Terug Volgende pagina